טיפול באכילה רגשית
לשפר את מערכת היחסים עם האוכל והגוף
על מה אתם חושבים כשמזכירים לכם את המושג "אכילה רגשית"? סביר להניח שזה מתקשר לכם למצבים של דיכאון, סטרס או חרדה, ואתם נזכרים בסצנה מסרט בה בחור או בחורה יושבים בסלון עם קערת גלידה ואוכלים אותה ללא הכרה… אבל האמת היא שאכילה רגשית היא תופעה הרבה יותר נפוצה ורבים חווים אותה ברמה כזו או אחרת, גם במצבים יומיומיים פשוטים.
אכילה רגשית מתקיימת ברגעים הקטנים במהלך יום עבודה, בהם אתם חשים רגע של חוסר ריכוז ומבלי לשים לב מוצאים את עצמכם עם היד בקופסת עוגיות, או כשאתם מאוד עייפים במהלך היום ומחפשים משהו לנשנש כדי לשמור על ערנות, או ברגע של תסכול מחזרה לבית מבולגן אחרי יום עבודה ארוך ומתיש, אתם מתיישבים עם קפה ומשהו טעים ליד, גם אם בכלל לא בא לכם עכשיו קפה וכל מה שאתם באמת צריכים זה רגע של מנוחה והשתקת מחשבות. מוכר לכם?
כל המצבים האלו הם דוגמאות לאכילה שנובעת מתוך צורך רגשי ולא מתוך רעב פיזיולוגי, ולכן הם מוגדרים כמצבי אכילה רגשית.
אז מה זו אכילה רגשית?
אכילה רגשית זו דרך טבעית ואוטומטית של התודעה שלנו להתמודד עם סיטואציות, מחשבות ורגשות שאנחנו מעדיפים לטשטש במקום להתמודד איתם, כמו: כעס, עצבנות, תסכול, פחד, חוסר וודאות, אי שקט, עייפות,שעמום ועוד.
יש מגוון פעולות שהפכו אצל רבים לדרך התמודדות וטשטוש של אותם מצבים לא נעימים: אוכל, סיגריות, סמים, אלכוהול, קפה, קניות ועוד. מבין כל הפעולות, אכילה היא הפעולה הקלה והזמינה ביותר לביצוע ולכן אכילה רגשית היא תופעה נפוצה כל כך. מעבר לתחושת איבוד השליטה, הנזק של אכילה רגשית לאורך זמן הוא סיכון לפתח עודף משקל ואיתו התפתחות מחלות נלוות כמו: סוכרת, כבד שומני, לחץ דם ועוד.
בתקופות המאופיינות בלחץ מוגבר, כגון משבר ביטחוני או בריאותי (כדוגמת קורונה), שכיחות מצבי אכילה רגשית עולה באופן משמעותי כתוצאה מסטרס, חוסר וודאות, תסכול, פחד וחרדה מהעתיד ועוד.
הטיפול באכילה רגשית
אם אתם סובלים מאכילה רגשית והתנהגויות אכילה בעיתיות, ומעוניינים לאזן את הרגלי האכילה ולשפר את מערכת היחסים עם האוכל והגוף, התוכנית הזו מיועדת לכם! הטיפול מותאם לצרכים האישיים שלכם ומשלב כלים מעולמות התזונה ומעולמות הטיפול– מיינדפולנס, טיפול בהתמכרויות, גישות לדימוי גוף חיובי וכו'.
בתהליך הטיפול באכילה רגשית:
- תלמדו להבדיל בין רעב פיזי ורעב רגשי.
- תבינו אילו תחושות, רגשות ומחשבות מובילים אתכם לטשטוש באמצעות אוכל.
- ותלמדו לקבל אותם כך שלא יניעו אתכם לפעולה "משתיקה", או למצוא פעולות חלופיות ומטיבות יותר במקרים בהם קבלת הרגש לא מתאפשרת.
זה הזמן לשינוי בריא!
רוצים לעצור את האכילה הרגשית?
השאירו פרטים ואחזור אליכם!