fbpx

מתכון לגרנולה ביתית

קלוריות לכף: 42 קק"ל, זמן הכנה: 45 דקות, דרגת קושי: כל אחד יכול!

אם יש משהו שלא ברור לי עדיין למה אנשים קונים בסופר ולא מכינים בעצמם בבית- זה גרנולה.
זה טעים יותר, לא מכיל חומרים מיותרים, זול יותר וספר קל להכנה!
לי אישית תמיד יש צנצנת גרנולה במטבח, וכל החברות שגרות קרוב יודעות שפעם בכמה שבועות הן מקבלות משלוח גרנולה ביתית טריה וטעימה.

גרנולה היא מצרך בסיס במטבח שלי ושל רוב בנות הקליליקה, כבר שנים שיוגורט עם פרי וגרנולה זו ארוחת הבוקר הקבועה שלי!
היא ארוחה קלה להכנה, ארוחה משביעה, ופלוס נוסף ומשמעותי שהיא ארוחה קלילה שלא מכבידה בהמשך היום. גרנולה זו מנה מעולה שמצד אחד עונה על הצורך למשהו קליל ומתקתק בבוקר, ומצד שני מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים בשיבולת שועל ובפיצוחים.
מכל הסיבות האלו- זאת תמיד ההמלצה הראשונה שלי לארוחת בוקר עבור כל מטופלות הקליניקה.

מה שכייף בגרנולה זה שהבסיס קבוע, אבל בתוספות אפשר לגוון כל הזמן! פעם גרנולה עם שקדים ואגוזים, פעם גרנולה עם פירות יבשים, פעם גרנולה עם נטיפי שוקולד ובוטנים, פעם להמתיק במייפל ופעם בדבש.
כמובן שכל שינוי כזה תורם לטעם קצת אחר.

רוצות לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו לניוזלייטר שלי (ההרשמה בחינם ואפשר לבטל בכל שלב).
אל תפספסו! עוד מתכונים שווים וטיפים על תזונה בריאה באינסטגרם שלי

מצרכים:

  • 4 כוסות שיבולת שועל עבה
  • ⅓ כוס שקדים
  • ⅓ כוס אגוזי מלך
  • ⅓ כוס  גרעיני חמניה
  • ⅓ כוס זרעי צ'יה / פשתן.
  • ½ כפית קינמון
  • קורט מלח
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • ⅓ כוס מייפל 
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס שמן קוקוס

שלבי הכנה:

  • לערבב את כל היבשים  (מלבד זרעי פשתן/ צ'יה) ואת כל הרטובים בנפרד.
  • לאחד בין 2 התעורובות
  • לפזר על תבנית אפיה שמכוסה בנייר אפיה
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך 40 דקות, לערבב מידי פעם.
  • לאחר שמוכן- להוציא  ולצנן.
  • להוסיף זרעי פשתן / צ'יה
  • להעביר לכלים אטומים.
    * מחזיק טרי שבועיים- שלושה.

הערות ושדרוגים:

  • גרנולת שוקולד: במקום רשימת האגוזים והזרעים שמוספים (⅓ כוס שקדים, ⅓ כוס אגוזי מלך, ⅓ כוס גרעיני חמניה, ½ כוס צ'יה / פשתן) מוסיפים ½ כוס פתיתי שוקולד + ½ כוס בוטנים.
  • גרנולת שקדים ודבש: ממירים את כל כמות האגוזים לשקדים טבעיים חצויים, ואת המייפל והסוכר לדבש.
  • מי שפחות מתחברת לטעם קינמון- אפשר להמיר בכפית תמצית וניל איכותית.
  •  אפשר להוסיף לגרנולה לאחר האפיה, חופן חמוציות מיובשות או גוג’י ברי.
  • אפשר להוסיף לגרנולה לאחר האפיה⅓ כוס זרעי צ'יה / פשתן.
  • במקום מייפל אפשר לשים סילאן, דבש או סוויטנגו.
  • במקום סוכר אפשר לשים סוויטנגו.

ניסית את המתכון?
אני ממש אשמח שתכתבי לי איך יצא!
גם הערות אני אשמח לשמוע, כדי לדייק ולשפר את המתכון. אני תמיד שמחה להשתפ

תמונה של מור בלט

מור בלט

דיאטנית קלינית מוסמכת מטעם משרד הבריאות. מטפלת במצבי אכילה רגשית, התנהגויות אכילה ובמקרי עודף משקל ומחלות נלוות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לעדכונים

רוצה לקבל ממני למייל את כל המאמרים החדשים?
כל מה שצריך זה להשאיר הפרטים בטופס והמייל הראשון כבר בדרך אליך

הרשמה לעדכונים!

רוצה לקבל למייל את כל המאמרים החדשים?
כל מה שצריך זה למלא את הטופס והמייל הראשון בדרך אליך