fbpx

נייצ'ר ואלי ביתי שלא תוכלו להפסיק לנשנש!

ערך קלורי לריבוע 4.5 * 4.5 ס"מ- 34.5 קלוריות | זמן הכנה- 15 דקות | דרגת קושי- כל אחד יכול!

הפעם אני רוצה לשתף אתכן במתכון לחטיף בריאות שלא תוכלו להפסיק לנשנש, אבל לפני זה חשוב לי להסביר לכן למה אני כל כך אוהבת אותו.

אם יש לי המלצה שתקפה לכל מי שעוברת איתי ליווי בקליניקה, זה לדאוג שתמיד יהיה בתיק נשנוש SOS לרגעים האלו שפתאום הרעב מפתיע ואין לנו אפשרות לעצור ולאכול ארוחה מלאה.
בעבר ההמלצה שלי הייתה להחזיק בתיק חטיף בריאות (חטיף אנרגיה), חטיף חלבון או פרי, אבל מאז שגיליתי את המתכון הזה לחטיף אנרגיה ביתי- ההמלצה שלי היא פעם בשבועיים להכין מנה ולשמור במקפיא ולפני כל יציאה מהבית לקחת בתיק כמה ריבועים בשקית זיפר.

היתרון שלו לעומת כל חטיפי הבריאות שנמכרים בסופר הוא שהוא מכיל הרבה פחות סוכר, שומן וקלוריות, ולעומת המוצרים שנמכרים בסופר ומפוצצים בחומרים משמרים ומעובדים, המתכון הזה מכיל רק דברים טובים!

בקיצור: חטיף הבריאות הביתי הזה טעים יותר, בריא יותר, וחסכוני יותר (בכסף ובקלוריות) מהמקור, וזו סגירת פינה מעולה שדורשת מינימום השקעה במטבח. 

המתכון שהתחיל כנייצ'ר ואלי ביתי- פתרון SOS לרגעים שהרעב מפתיע באמצע היום , מהר מאוד התרחב והפך להיות פתרון לנשנוש בריא ליד הקפה של 16:00 , נשנוש בריא לילדים באיסופים מהגון, או אפילו יחד עם יוגורט כארוחת בוקר קלה או כנשנוש לילי במידה ומתעורר רעב קל אחרי ארוחת ערב.

אומנם זה דורש טיפה (באמת טיפה!) השקעה, אבל לדעתי, להקדיש רבע שעה פעם בכמה שבועות בשביל שהנשנוש שאתן והילדים שלכן אוכלים יהיה בריא ונטול חומרים מעובדים- שווה את המאמץ!

חוץ מזה, שההכנה כל כך מהירה ופשוטה שממש קל לשלב אותה תוך כדי היום ובמקביל לפעולות אחרות, לדוגמה: בערב כשצופים בטלויזיה, בזמן הפרסומות או תוך כדי שטיפות כלים זריזה במטבח.

שניגש למתכון?

מצרכים:

  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס שמן קוקוס
  • ½ כוס מים רותחים
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • ¾ כוס קוקוס טחון
  • ½ 1 כוס קמח שיפון מלא
  • 2 כוסות קוואקר דק
  • 1 כוס חמוציות
  • ½ אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:

  • מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
  • מרעבבים בקערה א' את הסוכר, השמן קוקוס והמים הרותחים ומערבבים עד שהסוכר מומס. במידה וצריך אפשר להכניס לחימום נוסף למיקרו.
  • בקערה נוספת מערבבים את שאר המרכיבים היבשים.
  • לאחר שהסוכרת מומס- שופכים לקערת היבשים ומערבבים לתערובת אחידה
  • שמים חצי מהתערובת בין 2 ניירות אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לשכבה דקה – בין ½ ל-1 ס"מ.
  • מסירים את נייר האפיה עליון ומכניסים לתנור ל15 דקות שבסופם המשטח עדיין טיפה רך.
  • מיד עם ההוצאה מהתנור חותכים באמצעות סכין/ גלגלת של פיצה לקוביות בגודל 4.5 * 4.5 ס"מ

הערות ושדרוגים:

  • את החמוציות אפשר להחליף ב- 2 חבילות שוקולד מריר
  • את הקמח שיפון אפשר להחליף בקמח כוסמין או קמח מלא רגיל
  • החלפת סוג שמן: מבחינתי שמן קוקוס הוא שמן נייטרלי ולכן בחרתי בו, אבל אם יש לכן העדפה לשמן אחר (שקדים/
  • במידה והחטיף מיועד לילדים קטנים- עדיף לוותר על האגוזים ולהוסיף במקום ממרח כלשהו באותה כמות- ½ כוס, לדוגמה: חמאת שקדים/ חמאת בוטנים/ טחינה. זה אומנם ישנה מעט את הטעם (לא בהכרח לרעה) אבל ימנע סכנה לחנק וסכנות נוספות שנפוצות בגילאים צעירים בעקבות אכילת אגוזים.
  • אלרגיות: גם כאן, במידה ויש אלרגיה לאגוזי מלך ניתן להחליף באגוז אחר / טחינה/ ממרח אגוזי (חמאת בוטנים/ שקדים/ קשיו וכו') באותה כמות- ½ כוס.

ניסית את המתכון?
אם כן, אני ממש אשמח שתכתבי לי איך יצא!
גם הערות אני אשמח לשמוע, כדי לדייק ולשפר את המתכון.
אני תמיד שמחה להשתפר 🙂

תמונה של מור בלט

מור בלט

דיאטנית קלינית מוסמכת מטעם משרד הבריאות. מטפלת במצבי אכילה רגשית, התנהגויות אכילה ובמקרי עודף משקל ומחלות נלוות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמה לעדכונים

רוצה לקבל ממני למייל את כל המאמרים החדשים?
כל מה שצריך זה להשאיר הפרטים בטופס והמייל הראשון כבר בדרך אליך

הרשמה לעדכונים!

רוצה לקבל למייל את כל המאמרים החדשים?
כל מה שצריך זה למלא את הטופס והמייל הראשון בדרך אליך